Na Policima iskušenje za Velež

Fudbaleri Veleža danas stižu na Police kao drugoplasirani sastav prvenstva, kao jedno od dva najugodnija iznenađenja do sada, ali i kao ekipa koja je oslabljena neigranjem dvojice igrača, Dženana Zaimovića i Amera Osmanagića.

 

Svi koji su u dosadašnjem dijelu prvenstva gledali ekipu Veleža znaju o koliko važnim igračima se radi. Obojica su sjajni kreatori, a Zaimović je u ovoj sezoni odigrao svih 360 minuta, a postigao je i tri gola – dva Travniku i jedan Laktašima, dok je Osmanagić uz Zaimovića odradio veliki dio posla u sredini terena.Osmanagić je u susretu sa Sarajevom zaradio crveni karton.


O duljini njegove suspenzije disciplinska komisija NS-a BiH nije raspravljala prošle sedmice jer je čekala dodatne izvještaje službenih osoba. S obzirom da sjednica nije održana niti ove sedmice, suspenzija Osmanagića je automatski produžena do daljnjeg. Koliko toliko Abdulaha Ibrakovića ohrabruje činjenica da se u ekipu vraćaju golman Emir Hadžiđulbić odnosno Milan Knežević.


– Nedostaju nam dva vrlo važna igrača, Zaimović i osmanagić i nema sumnje da nas očekuje teška utakmica, možda čak i teža nego što je to bila ona u Sarajevu. Znamo šta se dešavalo lani u Trebinju i ovaj put moramo biti spremni na sve i zato nam trebaju igrači koji će ostati čvrsti do kraja bez obzira šta se bude dešavalo u toku utakmice. Leotar je klasična domaćinska ekipa koja teško bodove gubi na svom terenu, pa će naš posao biti dodatno otežan. U svaku utakmicu ulazimo sa istim ciljem, da pobjeđujemo da igramo što bolje pa će tako biti i ovaj put –
ističe u najavi današnjeg susreta Abdulah Ibraković

bhsport
Informisite se o BH sportu

Komentariši