Ivica Barbarić odlazi u Japan

Iako Široki Brijeg nije otvorio sezonu na željeni način (4 boda iz 4 kola), jučerašnja vijest o odlasku trenera Ivice Barbarića odjeknula je kao grom iz vedra neba.

                                                  
– Dobio sam jako primamljivu ponudu iz Japana. Žao mi je što je sve ispalo ishitreno, ali nisam imao previše vremena za razmišljanje. Riječ je o prilici koja se možda više nikada neće ponoviti – rekao je Barbarić i nastavio:


– S predsjednikom Jelićem imao sam ugovor, u kojem je stajalo da u slučaju prave ponude mogu otići. Žao mi je što sam se ovako brzo rastao sa Širokim, kojem želim puno sreće.


Na pitanje šta će biti s njegovim angažmanom u nogometnoj reprezentaciji BiH, u kojoj je prvi pomoćnik selektoru Miroslavu Blaževiću, Barbarić je odgovorio:


– Moram nazvati Blaževića i kazati mu šta se dogodilo. Tražit ću da me oslobodi barem za operaciju "Ermenija". Borče Sredojević pripremao je taktiku za Ermence, tako da se moj izostanak ne bi previše ni osjetio. Ali, ponavljam, ovo govorim napamet. Prvo ću nazvati Blaževića nakon čega ću imati potpuniju informaciju.


Barbarić je jučer otputovao u Japan, ali nije želio otkriti ime novog kluba.


– Nadam se da mi nećete zamjeriti, ali u ovom trenutku ne bih želio iznositi u javnost ime kluba dok posao ne bude završen. Mogu vam reći da se radi o klubu koji igra u drugoj japanskoj ligi, a ima ambicija zaigrati u elitnom razredu – rekao je Barbarić.


Toni Karačić na klupi


Nakon odlaska Barbarića, ekipu Širokog će večeras (20 sati) na stadionu Pecara protiv Slobode, kao privremeno rješenje, voditi dosadašnji šef omladinskog pogona Toni Karačić.


– Momčad dobro poznajem, vjerujem ovim momcima i nema razloga da puno mijenjam. Pokušat ću ekipu dignuti na psihološkom planu, jer gubitak dva boda protiv Slavije možemo donekle nadoknaditi samo trijumfom protiv Slobode – kaže Karačić.

 

bhsport
Informisite se o BH sportu

1 komentar

Komentariši