Škoro: Još smo u igri za naslov

Nikad nećemo sazanti da li bi Sarajevo gledali u grupnoj fazi Eurolige da je Alen Škoro bio u sastavu, ali sigurno je da je najbolji nogometaš Sarajeva itekako nedostajao ekipi u utakmicama u kojima se pisala istorija kluba sa Koševa. Bez Škore, napad Sarajeva nije isti, a to se jasno vidjelo u evropskim utakmicama kada je timu sa Koševa nedostajalo oštrine u završnici.

 

– Gledao sam svoje momke i još uvijek ne mogu da prežalim propuštenu priliku. Da li bi se plasirali da sam ja igrao, to vam ne bih znao reći. Ipak su momci zaista odradili dobro obje utakmice i samo da nas je sreća malo više mazila, sada bi bil u grupnoj fazi", kaže Škoro.


Sarajevo je u Evropi igralo odlično, ali je to uzelo danak u Premijer ligi. Bordo momčad ima samo dva boda na svom kontu, čime sigurno niko ne može biti zadovoljan.


– Sigurno da su se teške utakmice u Evropi odrazile na igru u domaćoj ligi. Ipak, ko je gledao Sarajevo u prvenstvu mogao je vidjeti da smo nadigrali svakog protivnika, a što nismo i pobjedili to je već nešto drugo. Imamo zaostatak, to je evidentno, ali sam tako siguran da ćemo stići vrlo brzo sve kokurenete. Nas niko ne smije otpisati i mogu svima poručiti da idemo na titulu".


Ono što navijače sigurno najviše interesuje, je to kada će se njihov ljubimac vratiti na teren.


– Iskreno se nadam da ću već protiv Travnika upisati nekoliko minuta, a ako ne, onda u sljedećem kolu sigurno igram. Moram ući spreman u nastavak prvenstava, jer se moram odužiti najboljim navijačima zbog toga što nisam mogao pomoći Sarajevu do sada", rekao je Alen Škoro za SportSport.ba.

bhsport
Informisite se o BH sportu

1 komentar

Komentariši