Begović: Želim se izboriti za mjesto u timu

Svoj debi u nacionalnom dresu Bosne i Hercegovine već u susretu sa Armenijom mogao bi imati golman Portsmoutha Asmir Begović, koji se danas priključio reprezentaciji Bosne i Hercegovine u hotelu Hercegovina na Ilidži. Novo ime u reprezentaciji Bosne i Hercegovine, mladi 22-godišnji čuvar mreže engleskog Portsmoutha Asmir Begović, koji ima ubilježenih 11 nastupa u dresu U18 fudbalske reprezentacije Kanade, ali koji se ipak odlučio braniti boje svoje domovine.

 

– Danas sam se po dolasku upoznao sa svim budućim saigračima, jer do sada nikoga nisam lično poznavao. Naravno, upoznat sam sa igrom gotovo svih reprezentativaca koje pratim kroz medije i jedva čekam prvi trening sa ostatkom reprezentacije Bosne i Hercegovine", rekao je po dolasku u hotel Hercegovina Asmir Begović.

 

U svom klubu Portsmouthu ove sezone dobio je priliku da brani nešto više nego inače, s obzirom da je prvi golman Pompeya David James povrijeđen.

 

– Sezona je duga i vidjet ćemo kako će se stvari odvijati. James je bio povrijeđen i meni se tako otvorila prilika, ali moguć je Davidov odlazak iz ekipe, pa je na meni da se izborim za mjesto u prvom timu", kaže Begović.

 

Begović je također dodao da u ovom trenutku još ne zna hoće li Ćiro dati prednost njemu ili Nemanji Supiću, a i sa selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine je rekao da će o tome kasnije odlučiti, moguće i samo dan prije utakmice u Armeniji.

bhsport
Informisite se o BH sportu

Komentariši